7x goud op NK Masters voor Altis

(verslag: Ron van Megen)

Een delegatie van liefst 16 atleten van AV Altis nam afgelopen weekend deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Masters in Zierikzee. Nationaal en internationaal staat Altis bekend om zijn grote groep bijzonder getalenteerde atleten. Dat schepte verwachtingen. En terecht, want er viel zondagavond veel te vieren. In totaal waren er 7 gouden, 9 zilveren en 9 bronzen individuele medailles gewonnen en nog een tweetal Altis teams wonnen zilver bij een estafette.

Goud
De eerste dag was met liefst drie gouden medailles meteen al succesvol. Op de 5000 m werden Willem de Ruijter, Hans van Dijk en Cees Stolwijk elk nationaal kampioen in hun leeftijdsklasse. Voor de net 55-jarige Willem betekende dit een mooi verlaat verjaardagscadeau. De zege van de 60-jarige Hans was het een heel fraaie afsluiting van een minder periode. De 65-jarige Cees nam van meet af aan de kop en toonde zijn wereldklasse door met ruime voorsprong en ondanks de windkracht 5 die vanaf de Oosterschelde vol op de atletiekbaan stond in 18:10.36 te finishen.

De tweede dag was de wind gaan liggen en blonk er voor Cees weer goud in de zon. Ditmaal was hij op de 10.000 m Nederlands snelste. Goud blonk ook voor de grieperige Eefke Vroemen (V40) die op de 2000 m steeple iedereen te snel af was. Ella Witjes (V55) en Marijn Michels (M50) presteerden formidabel door de 800 m te winnen. Dit bracht het totaal aan gouden medailles voor de tweede dag op 4 en totaal op 7 voor de Altis afvaardiging.

Marijn op 800m
Marijn op weg naar z’n gouden medaille op de 800m. Hier slaat hij het beslissende gat met z’n concurrenten.

 

Meer eremetaal
Er was dus veel meer eremetaal dat bij Altis-atleten omgehangen werd. Marcel (M55) greep op de 400 m nipt naast het goud. En na het zilver op de 400 m werd hij met een persoonlijk record derde op de 100 m. Ook op de 200 m werd Marcel derde. Zilver was er nog voor Marcel op de 800 m. Dus Marcel liep weer eens krom van de medailles.
Voor de rappe 64-jarige Franz van Barneveld (M60) was er zilver op de 100 m en op de 200 m en bovendien brons op de 800 m.
Ella (V55) moest helaas vaststellen dat concurrent Carla Ophorst net een maatje te groot was op zowel de 1500 m als de 5000 m en nam na deze afstanden tweemaal zilver mee naar Amersfoort.
Heel aansprekend waren de prestaties van de 74-jarige Shan Happé. Shan behaalde op zowel de 1500 m als de 5000 m de derde plaats en kreeg bronzen medailles omgehangen.
Hans (M60) was de tweede dag bovendien goed voor een zeer tevredenstellende zilveren plak op de 10.000 m. Robert Jan de Kraker (M50) en Vincent Sloterwijk (M40) finishten eveneens als tweede op deze afstand. Izaak de Bruijne (M55) en Rik Wolswinkel (M35) werden hier elk derde en completeerden het Altis succes op de 10.000 m.
Zeger Knipmeijer (M45) pakte op de 3000 m steeple in een sterk bezet veld het brons.

Altis masters trainer Marijn Michels, zelf naast het goud op de 800 m ook goed voor brons op de 400 m (M50), keerde als tevreden man met een glimlach van oor tot oor terug in Amersfoort. Gekscherend stelde hij vast dit weekend betere zaken te hebben gedaan dan de gemiddelde metaalhandelaar.

Estafette
Tot slot was er dubbel zilver op de 4 x 400 meter estafette. Het M50 team van Altis met Marijn Michels, Izaak de Bruijne, Robert Jan de Kraker en Franz van Barneveld legden evenals het Altis M35 team met Ron van Megen, Zeger Knipmeijer, Vincent Sloterwijk en Rik Wolswinkel beslag op de zilveren plak. Marcel Scholten deed hier mee in een nationaal team dat een aanval wilde doen op het nationaal record. Zij wisten dit scherper te stellen op 4:04.13.

NK Masters 2016
In 2016 mag Altis namens de Atletiekunie het NK Atletiek voor Masters organiseren. Op 11 en 12 juni komt de top van de Nederlandse Masters atletiek naar de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan in Amersfoort. Eens kijken of we het thuisvoordeel ook kunnen verzilveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *