Altis dames halen NK medailles op uit Venlo

Afgelopen zondag 25 maart ging slechts een kleine delegatie van de Altis Masters naar het NK Halve Marathon tijdens de Venloop in Venlo. Maar de afvaardiging die ging, deed het dan ook wel erg goed, want zowel Anita van de Bogert als Elly Visser hebben daar een podiumplek veroverd.

Waar de wedstrijd de week ervoor nog onder ijzige omstandigheden werd gelopen – Anita liep toen nog de Spiegelplasloop met handschoenen en een hoofdband – in Limburg was het zondag heerlijk weer met zon en bijna geen wind. Eigenlijk was het de eerste helft gewoonweg te warm. Maar de sfeer was overweldigend met enorm veel publiek, vlaggetjes en muziek langs de weg en bij het naderen van het centrum was het een zee van mensen waar je door werd aangemoedigd en naar de finish toe werd geschreeuwd.

De beide dames hadden van te voren afgesproken om goed te focussen tot en met de finish en dat gebeurde ook. Anita vloog in een toptijd van 1:28:45 over de finish. Nadat ze tot haar eigen verrassing al in Schoorl (NK 10 km) een eerste plek had veroverd, heeft Anita nu haar tweede gouden plak in de categorie V50 binnen dit jaar.

 

 

 

 

 

Elly had in Schoorl zilver en kon in Venlo na een finishtijd van 1.46:04 haar bronzen medaille  in de categorie V60 op het podium in ontvangst nemen.

Gefeliciteerd dames! Jullie mogen enorm trots en blij zijn met deze resultaten (en dat zijn jullie ook 😉 ) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *