Altis Masters maken Amsterdam-Noord onveilig

verslag: Trix

Een jaarlijks evenement dat als ultieme marathontraining c.q. -test geldt is de 30 van Amsterdam-Noord, dus ook dit jaar waren de Altis Masters hier ruim vertegenwoordigd. Met zowel Chicago als Amsterdam in de marathonplanning de perfecte gelegenheid om de vorm nog eens goed te testen.

Waar Han, Izaak en Marijn van plan waren lekker gas te geven, was het voor Charlotte, Hans, Leo en Trix puur een training. Het startschot ging gepaard met een doorkomend zonnetje, dus wat het doel ook was; het beloofden de perfecte omstandigheden voor een mooie loopmiddag te zijn.

Voorin het veld liepen Han, Izaak en Marijn het grootste deel met zijn drieën. Ondanks niet continu in hetzelfde tempo hebben de mannen toch veel aan elkaar gehad; wanneer 1 van de 3 er doorheen zat, sleepten de andere 2 hem erdoorheen. Dit alles ging niet bepaald onverdienstelijk; met een tijd van 2.04 pakte Izaak de eerste prijs bij M55 en finishte Han en Marijn hier niet ver achter (maar helaas te jong voor een podiumplek).

Een stuk achter de mannen liepen Charlotte, Hans, Leo en Trix in duurlooptempo. Hans zelfs als officiële haas, inclusief ballon en rugnummer. Zij hebben het vooral erg gezellig gehad, en hebben er aan het eind nog een mooie eindsprint uit weten te persen (m.u.v. Hans natuurlijk, die had de zware taak zo constant mogelijk te lopen).

Deze wedstrijd heeft weer vertrouwen gegeven voor de komende marathons. Nu goed herstellen, een week finetunen en dan maken wij ons op voor de Halve van Hoogland. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *