Altis NK Masters

(verslag: velen – foto’s: o.a. Harry van ’t Veld)

Ons eigen Altis was gastheer en organisator van het NK Masters Baan 2016. Onze eigen baan! Dus dit was als één van onze piekwedstrijden van 2016 door Marijn in ons schema gezet. Het was een fantastisch evenement met in dit artikel wat impressies, foto’s en persoonlijke noten van deelnemers uit ons team.

Sicco Bus
Sicco winst 800m
Een Gouden 800m!
“Ben ik goed hersteld van de ietwat teleurstellend verlopen 1500m? Houd mijn voet het? Tegen wie loop ik en hoe snel gaan ze weg? Halen we de tijd van Sjoerd, die, jammergenoeg, in een andere serie start?”
Gedachten die door m’n hoofd gaan op weg naar de start. Focus! “Houd je aan je strijdplan! Dat is het enige dat je kan doen”.
Na een relatief rustige eerste ronde in een hoge 64 op een 3e positie, barst de strijd na 500m los; precies zoals ik gehoopt had. Ik ga achter de vluchter aan en we laten de rest tot mijn verbazing achter ons. In de bocht voel ik me nog heel sterk en zit ik ‘m op de hielen. Dan, met alle supporters en de finish in zicht en de gedachte dat Sjoerd deze tegenstander op de 1500m er ook al uit gesprint had, krijg ik een boost. Ik kijk nog even vlug om, zet aan en sprint naar Goud! Wat een race, wat een geluk, wat een blijdschap!

Cees Stolwijk
Cees 1500mLang naar uitgekeken, met vooral de hoop op veel deelnemers, strakke organisatie en goed weer. Allemaal positief geweest. Ik kijk dus met grote tevredenheid terug op dit mooie kampioenschap. Altis heeft zich fantastisch op de kaart gezet. Toch blijft mijn wens dat het ooit een kampioenschap zal worden waarin alle categorieën volledig bezet zullen zijn, (ook die van de echte “oude masters”van 60+ 65+, etc. )  en je blij mag zijn als je mee mag doen. Dus er valt nog veel werk en promotie te doen in de toekomst waarbij ook de atletiekunie meer ondersteuning zou kunnen geven.

 

 

 

Sjoerd Veenma
Sjoerd 1500mVanaf het moment dat ik zaterdag voor het eerst op het terrein van Altis kwam, was het NK een feestje. Prachtig aangekleed en opgebouwd. Fantastisch publiek en aanmoedigingen waar ik sneller van ging lopen. Een voor mij boven verwachting goede prestatie op dag 1 – de 1500m. Dik PR en een blinkende zilveren medaille. Zondag dan nog een mooie 800m en mijn trainingsmaatje Sicco naar een gouden medaille schreeuwen en afsluiten met een eigen gouden medaille voor onze inspanningen op de 4x400m. Het wat een feestje.

 

 

Han WolsingHan - Frans
Een NK op onze eigen baan kon ik niet zonder deelname voorbij laten gaan. Mijn 2e 10 km op baan ooit. Doel gesteld op een tijd onder de 36 minuten. 25 rondjes niet teveel aan denken in je ritme komen en doorgaan. Na 4 rondes had ik al het gevoel dat ik moet best werken voor rondjes 85. Ik kan het nu, ik kan het straks ook. Gelukkig met Richard Clevett goed samengewerkt en als vierde gefinisht in 35.28.

 

 

Frans Rinsema
Frans 10000mDe theorie: als je 25 keer een rondje 86 loopt, kom je uit op 35:50 en hou je nog wat marge voor verval. De vorm was goed, dus moest lukken. De praktijk: lekker in een treintje achter Han aan rennen en rondjes 84/85 draaien, halverwege doorkomen op 17:45, inzakken en met 88’ers de wedstrijd vervolgen, zo balen dat het zo langzaam gaat dat je niet doorhebt dat die sub 36 er nog inzit als je even aanzet. Het resultaat: 36:04’93. Nog nooit zo hard 10 km gelopen deze eeuw. Publiek, trainingsmaatjes en organisatie bedankt! I seem to be back…

 

 

Hans van Dijk
Hans 10000mHet was een groot succes, qua organisatie, gezelligheid en beleving. Ik heb vele oude bekenden (als Martien van den Hoorn, Hans Smeets, Ad Buijs, Wies van Houten, Ruud Woord) gezien en gesproken, dat is altijd een van de hoogtepunten van de NK. Ik had in de training al ervaren dat ik weer goed in vorm ben en dat kwam er bij de wedstrijden gelukkig ook uit. Ik vond het verder erg leuk om 2 dagen op te trekken met Cor Hoebeke, een toploper in mijn klasse (M60) die 2 jaar geleden de marathon nog in 2:47 gelopen heeft. Mijn dank aan alle vrijwilligers en de organisatoren.

 

 

Rik Wolswinkel
Zaterdag  een 5000m volledig zonder focus, met in het achterhoofd de 10000m de volgende dag,  een matige eindtijd van 17.01. Rik 10000mZondag de dood of de gladiolen met volledige focus op de 10000m en meegaan voor brons. Na 4 snelle kilometers (3.20 per km)  bleek dit te hoog gegrepen en volgde 6 mindere kilometers maar met de eindtijd van 34;38 en een 4e plek zeer tevreden. Als toetje nog een estafette van 4×400 met Evert,Zeger,Vincent en ik zelf waarin niet meer haalbaar was dan de 4e plek van de 4 estafette teams.

 

 

Mark van HoornMark 10000m
Een NK Masters op je eigen club, daar moet je bij zijn. Geen spijt, het was gezellig en genoten van mijn mede-teamgenoten van de Altis Masters. Vooral via onze whatsapp-groep, want zelf hoefde ik pas zondag einde middag acte de presence te geven voor de 10.000m. Leuk om weer eens 10km op de baan te lopen en Han, Frans, Paul, JanWillem en Vincent goed te zien lopen. Bij mij was he na 2km al duidelijk, ik ben geen superman. Soms denk je dat je alles kunt, maar een harde 10km een week na een marathon lukt niet (meer). Toch genoten en uitgelopen. Volgend jaar naar Gouda waar we al eens meegedaan hebben met de Altis Masters aan de 100km estafette (ieder 4x5km volle bak met dus aardig wat rusttijd tussendoor; bestaat dat evenement nog?)

 

 

Leo Kruit
Het is dat het in Amersfoort is dit jaar, anders had ik het NK als toeschouwer meebeleeft. Maar nu was deelnemen een morele verplichting – tenzij je een heel goede reden hebt dat niet te doen.
Het liefst loop ik 5 of 10k. Maar na het bekijken van de verwachte tijden werd het heel waarschijnlijk dat ik tenminste 1x gelapt zou worden. Dat kon ik vrouw en kinderen niet aandoen……’en je gaat al 5 keer per week lopen! -hoe kan dat nou?’Leo 800m

Dus het moest de 400 en 800 meter worden. Past ook wel bij mijn lichaamsbouw zeggen ze.
Na wat wanhopige pogingen om uit het startblok te starten (en zeker toen Robin het een keer voor deed en met pure kracht het blok bijna een meter achteruit trapte) viel de 400 meter af.
Dus alle hoop op een goede 800m. Veel & specifiek getraind. Een paar keer dit seizoen 800m op de baan gelopen. Viel allemaal niet mee.
Uiteindelijk op de grote dag de snelste tijd van het seizoen gelopen en op een haar na een PR. Heel, heel erg tevreden!
En wat zou de tijd geweest zijn als ik op spikes had gelopen, als ik een langere voorbereidingstijd had, als ik net nog wat dieper was gegaan, als……..

 

Paulien Rinsema JansenPaulien
Tienduizend meter,
Hoor ’t publiek aanmoedigen.
Karlijn roept: ‘Applaus!’

 

 

 

 

 

Eefke Vroemen
Eefke waterbak“Na een lange blessureperiode was tot het laatst onzeker of ik zou kunnen starten op de 2000m Steeple. Precies op tijd bleek ik fit genoeg om de steeple aan te kunnen. Het lopen ging goed genoeg om ruim binnen de NK medaillelimiet te blijven. Als enige vrouw in de categorie V40 was dat voldoende voor goud. Mijn 3e gouden NK Master-medaille op de steeple op rij. Geweldig dat het is gelukt om er weer bij te zijn dit jaar.”

 

 

 

 

Anita van den BogertAnita 10000m
Mijn deelname aan het NK masters heb ik te danken aan Cees Stolwijk.
Hij vroeg me waarom ik niet mee zou doen waarop ik antwoorde dat ik daar niet thuis hoorde. Cees wist me over te halen en dus deed ik een week na de overwinning op de halve marathon van Amersfoort mee met de 10.000 meter baan. Een mooie tijd van 41:03 met een gouden altis medaille als resultaat. Helaas 33 seconde te langzaam voor een gouden NK medaille.
Grootste resultaat is dat ik de volgende keer zeker weer van de partij ben.

Elly Visser

Elly 10000m

Op dit NK masters 10.000 meter vrouwen heb ik lang moeten wachten want het is al weer 5 jaar geleden dat deze afstand op erbij was. Wil net het geval dat ik een week eerder het NK duathlon lange afstand was en ik dit niet aan mij voorbij kon laten gaan. Nog in de winning mood daarvan maar mijn benen nog wat vol lukte het helaas niet binnen de limiet te lopen maar wel een eerste plaats.

 

 

Vincent Sloterwijk
vincent 10000mIk vond het een mooi NK. Ik heb mee gedaan aan de 1500 meter, 10000 meter en de 4×400 estafette.
Zaterdag was eerst de 1500 meter en mijn doel was om een PR te lopen. Dat is helaas niet gelukt maar ik ben wel tevreden met mijn tijd van 4.48,58 min (0.34 boven PR). Daarmee werd ik 7de van de 9 lopers.
Op zondag de 10000 meter met als doel lekker lopen en hopen op een goede tijd. Zeer tevreden met mijn tijd van 38.29,54 min, een minuut sneller dan vorig jaar en goed voor de 5e plaats van 7 lopers.
Als toetje de 4×400 samen met Zegen, Evert en Rik. Daar vielen we net naast het podium, maar wel in een snellere tijd dan vorig jaar: 4.33,56 min.

Robin van de Mast
Robin Startfoto
Meedoen aan het NK Masters was al twijfelachtig. Serie 400 meter wel goed doorgekomen maar in de finale protesteerde de hamstring toch direct na de start. De 800 meter en 4×400 meter helaas niet meer mee kunnen doen. Wel genoten van prachtige atletiek en prestaties. Nu herstellen en weer nieuwe doelen stellen!

 

 

Mira Blokland
De top prestaties van de Altis Masters, het plezier, de passie en de gezelligheid na twee dagen NK masters geven weer volop inspiratie om zo sterk mogelijk terug te komen na een (mijn) blessure periode.

Supporteren

 

Elly Anita

 

 

dames 10000mafter finish Willem

Marcel FinishEstafette

FelicitatiesEllaM10000m Vincent Paul JW Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *