Hans van Dijk

Geboortedatum: 24-06-1954
Woonplaats: Leusden
Vereniging: Altis
Categorie: M60
Afstanden: 800 meter tot en met de Marathon

Favoriete training:
De lange duurloop op zondagochtend met Ron van Megen: heerlijk zwerven door den Treek, naar de Pyramide of de Leusderheide of Leersum of Soesterberg… ..heerlijk!

Achtergrond:
Op 3 augustus 1980 ( de dag nadat Gerard Nijboer 2e werd bij de OS van Moskou) begon ik met hardlopen. Na een maandje trainen liep ik de halve marathon van Amersfoort in 1:27, een jaar later in 1:18. Per 1 januari 1982 werd ik lid van Altis en dat jaar liep ik al 1:12 op de halve. Mijn beste prestatie werd uiteindelijk 1:09:52 (bij de halve marathon van Renswoude in 1989, die ik toen won). Vanaf de 90er jaren gingen mijn prestaties achteruit, mede door drukke werkzaamheden bij de TU Delft. Ik ben wel altijd blijven trainen, maar langzamerhand steeds minder fanatiek.In 2011 ben ik met vervroegd pensioen gegaan en heb ik me voorgenomen om nog eens ALLES uit de kast te halen op loopgebied. Ik heb alle literatuur nog eens goed bestudeerd, ben weer gaan intervallen en weer lid geworden van Altis en ik heb mezelf op een gezond en mager dieet gezet . Dat alles heeft ertoe geleid dat ik de afgelopen jaren gelukkig weer met sprongen vooruit ben gegaan (zie de grafiek).

Samen met Ron van Megen heb ik deze ervaringen vastgelegd in “Het Geheim van Hardlopen” (zie www.hetgeheimvanhardlopen.nl.)

Podium NK 5000m in Amersfoort, 2016

Hans, tabelletje