Brons voor Elly bij EK Duathlon

 

Elly bronsVerslag van Elly Visser: Brons bij eerste EK Duathlon

 

Zaterdag 16 april was mijn eerste EK Duathlon in de Duitse grensplaats Kalkar. De afstanden waren 10 km lopen, 40 fietsen en 5 km lopen. De 10 km  was in werkelijkheid 10,8 en de 5 km 5,4.  De weersomstandigheden waren pittig, felle regenbui tijdens het lopen en een straffe wind.

Het was een mooi parcours waarbij ik in eerste instantie op de vijfde plek liep maar als vierde doorkwam bij de wissel op een tijd van 45:55. De  wissel ging goed,  57 sec. Daarna op fiets en dat ging echt gaaf. Ik haalde veel dames in en wist ook de derde dame in mijn categorie voorbij te racen. Met de tijd van 1:12:22 als doorkomst bij de tweede wissel had ik 3 minuten op nummer drie voorsprong weten te behalen. Met zware benen begon ik aan het laatste gedeelte en liep dit in 0:24:51 minuten  en finishte met de eindtijd van 2:25:19.  Super blij en tevreden met deze bronzen medaille waar ik echt voor heb moeten strijden. Met veel dank aan Herman Wegerif die mij in deze spannende strijd naar de derde plek coachte!

Elly start

Elly Podium

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *