Ekiden Zwolle

Op donderdagavond word ik gebeld “Wil je invallen op het Ekiden in Zwolle, we hebben een afzegger.” luidt de vraag. Dat wil ik altijd. Het is leuk om met een team te kunnen presteren. Of ik nog wel in de buurt van de 18 minuten op de 5KM kan lopen wordt er gevraagd aan de andere kant van de telefoon. Het team wil gaan strijden voor een plekje op het podium. “Ok (slik) ehh ja joh dat kan wel!”

Het team is opgebouwd uit 3 senioren, 2 junioren en nu dus een master. Van de meeste heren -of moet ik jongens zeggen- weet ik dat het behoorlijke goede lopers zijn. Op raceday moet ik eerst nog twee trainingen verzorgen en snel daarna door naar de mooie atletiekbaan van PEC in Zwolle. Het is dus best haasten om netjes bij de start van 12.30 uur aanwezig te zijn. De eerste 5KM in ons team gaat in 17.11 gevolgd door een snelle 10KM in 35.01. We liggen op de 5de positie als ik het lintje overneem. Buiten de baan zie ik op 400 meter voor mij twee voorgangers. Aan het tempo te zien gaan ze niet echt hard. Met een mooi tempo haal ik ze gestaag in. Bij een kilometer of twee pak ik de eerste en zie de nummers 1en 2 van de wedstrijd als aan de andere kant van de weg lopen. Na de haarspeld bocht op naar kilometer drie en pak ik de volgende. “Zo nu zijn we 3de”.

Het stuk op de dijk is mooi en kan een redelijk tempo vast houden. In gedachten en geconcentreerd op mijn bovenbenen loop ik in op mijn voorganger. De zon komt van achter en mijn schaduw verraad dat ik in aantocht ben. De nummer 2 van de wedstrijd kijkt nog even naar me als ik hem voorbij ren. In een flits zie ik zijn gezicht op balen staan. Ingehaald worden door een 50+ in nooit grappig, zeker niet als je zelf al 17 km/u loopt. Mij gaf het een enorme kick. Helaas werd ik op mijn beurt weer werd ingehaald door een junior. Als 3de kom ik aan bij de finish in 17. 25 (PR),

Het lintje wordt weer over gepakt en de 10KM wordt in 35.28 afgelegd. Nog een snelle 5KM in 17.01 en tenslotte een 7.2KM in 25 min Helaas net geen podium. De eerste drie teams liepen harder dan het parcours record tot dan toe. Wij zaten er net een paar seconden boven. Mijn missie was meer dan geslaagd. Een leuk evenement en misschien iets om met de Altis Masters te doen.

Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *