Elly – Power(wo)man tijdens EK Duathlon!!!!

Verslag: bike foto_oElly Visser

Wat een  mooie ervaring in Kopenhagen: Powerman Duathlon EC Long Distance 10-60-10.

En lang was die! Maar heel tevreden over het resultaat. Spannend was of het indelen van de  wedstrijd goed zou gaan om nog genoeg energie over te houden voor de laatste 10 km. En spannend op welke plek ik zou eindigen. Na Kalkar had ik een enorme powerboost gekregen.

Zou het hetzelfde zjn als een marathon, want dat weet ik wel inmiddels wat het betekent als inspanning. Maar 60 km fietsen is nieuw en wat kan je gemiddeld het beste fietsen, daar had ik eigenlijk niet zo’n goed idee over. Han Wolsing had me wat trainings- en wedstrijdadviezen meegegeven.

Het is  een mooie race geworden. Ondanks dat ik in marathontempo zou lopen ben ik de eerste 5 km hard gegaan, in 0:22:25 en kwam na 0:46:56 op de 10 door. Maar ruim 2 minuten langzamer op mijn pr 10 km tijd!

Lang lag ik op de derde plek, maar tijdens het fietsen ben ik ingehaald en naar plek vijf gezakt. Terwijl ik gemiddeld 33,7 km per uur heb gefietst. Er zaten dus echte fietskanjers bij. De tweede 10 km was zwaar mede door het warme weer. Toch liep ik de eerste 5 km een mooie 0:23:45 en ben ik de laatste 5 wat ingezakt.

Maar metpowerman run kopenhagen6_o mijn eindtijd 3:25:26 (http://live.ultimate.dk/mobile/front/?eventid=2870) en de vijfde plaats, ben ik heel tevreden en ik ben er ook erg blij mee. Een paar dagen later bleek dat de nr. 2 gediskwalificeerd was, dus uiteindelijk ben ik zelfs vierde geworden.

 

Aangemoedigd en gecoacht door Paul die bijhield op welk plek ik lag en ook door Marina, Raimond en Marissa: super!

Marina van Dijk (vrouwen Elite) en Tjemme Stegenga (Mannen 35-39) waren ook naar Kopenhagen gereisd om aan deze EK deel te nemen. Marina wilde ondanks een slepende blessure graag meedoen aan deze bijzondere wedstrijd, maar moest helaas toch besluiten om uit te stappen. Tjemme finishte in een scherpe tijd van 2:47:39 als 8e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *