Goud, zilver en brons voor altismasters bij NK-cross in Kerkrade

Onder goede omstandigheden maar op een zeer zwaar parcours, zijn de atleten uit de stal van Marijn Michels er weer in geslaagd met drie medailles huiswaarts te keren. Het parcours kende een lange, stijle stijging, een scherpe daling, veel bochten en een drassig grasveld. Drie ronde (totaal 7,4 km) moest er worden gestreden voor het eremetaal..

De jarige Han Wolsing die op deze dag zijn intrede deed in de categorie 50+ liep een zeer sterke en uitgekiende race, Hij lag na de eerste ronde op de 6de plaats, maar wist zich in de laatste ronde naar plek 2 te vechten. Hij hield deze plek vast en liet met trots de zilveren medaille om zijn nek hangen.

Ella Witjes (55+) gaf zich zelf geen kans voor goud omdat topatlete Carla Ophorst ook aanwezig was en zij voor Ella een maatje te groot is. Ella leek op een tweede plaats af te stevenen, maar onverwacht kwam Cecile Jumelet haar voorbij rennen. Ella kon niet meer aanhaken en ging als derde over de finish. Brons kon Ella toevoegen aan haar prachtig  palmares.

Cees Stolwijk wist voor de vijfde achtereen volgende keer een gouden medaille te behalen, deze keer in de 65+ categorie. Vanaf de start nam hij de leiding en behield deze tot het einde. Hij eindigde ruim 2 minuten voor nummer twee, Hans Smeets, de huidige wereldampioen op de 800, 1500 en 3000 meter bij de 65+.

Willem de Ruijter en Izaak de Bruijne liepen beide een sterke race. Willem werd gedeelde vijfde in de grote en sterke 50+ categorie. Izaak  (55+) die was gekomen om mee te strijden voor een medailles, moest genoegen nemen met een zesde plaats. Hans van Dijk (60+), net terug van een blessureperiode en geen cross liefhebber, was tevreden dat hij zonder nieuw blessures de race goed heb kunnen volbrengen. Marijn Michels kon vanwege een dreigende blessure niet voluit gaan, maar kon de race toch goed uitlopen. Tenslotte vertegenwoordigde Rik Wolfswinkel Altis in de jongste mastercategorie, de 35+. Hij eindigde als 9de maar was met zijn ruim 27 minuten wel de snelste altismaster.

Voor het dames Altis team was het een tegenvaller dat het kampioenschap voor verenigingen niet door ging, omdat er te weinig verenigingen een volledig mastervrouwen konden vormen. Elly Visser, Mira Blokland en Paulien Rinsema waren juist met het doel gekomen een medaille te behalen als vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *