Halve Marathon Singelloop Breda

5 oktober vertrokken Sjoerd(met familie)  en Rik naar Breda met een gezamenlijk doel.  Beide een PR lopen op een gecertificeerd parcours. Voor Sjoerd leek dit wat makkelijker want zijn PR stond nog op 1:28. Rik had ooit onder de 1:14 gelopen maar wat was in Renswoude en zoals bekend is dit een paar honderd meter tekort.

Sjoerd liep vorige week nog de 10km singelloop in het tropische Utrecht en m.u.v. de eerste drie kilometers ging die niet naar tevredenheid maar met de 10km in Hoogland en de goede trainingen zou de basis toch voldoende moeten zijn voor een tijd onder de 1:20.

Rik wilde graag eindelijk eens sub 1:15 of een gecertificeerd parcours om zo met voldoende zelfvertrouwen straks in Amsterdam van start te gaan.

De bezetting was prima met deze wedstrijd veel nationale en internationale toppers.  Vooraf had Rik wat informatie ingewonnen bij andere lopers en besloot aan te sluiten bij de groep van Bjorn de Laat en Michiel Hulleman die vooraf een tijd van +/- 1:14 in de planning hadden. Dit werd een groepje van zo’n 15 man. Het tempo lag iets hoger dan vooraf verwacht/gehoopt. Na 5km bleef er 10 man over. Doorkomst tijd op de 10km 34;38 oei dat is schema 1:13 laag. Bij 11km moest Rik lossen van de groep maar na 12km kon hij zich toch weer terug vechten om vervolgens na 13km definitief te lossen. De tussentijd was nog steeds prima maar de km-tijden gingen wel omhoog.  Gelukkig werd Rik gesteund door het publiek die er een groot feest van maakte in Breda. Het tempo zakte langzaam naar marathontempo maar er was voldoende marge om ruimschoots onder de 1:15 te finishen. Bij 19km nog ingehaald door 2 blanke dames, helaas kon Rik niet aansluiten. Met 1:14;30 kwam Rik moe en voldaan over de finish.

Sjoerd besloot iets meer behoudend te starten en wist een zeer goede vlakke race te lopen. Met de eerste 5km in 18;47 en de 2e 5km in 18;47 een mooie tussen tijd van 37;34 en prima op schema voor en tijd in de 1:19. Met de extra aanmoedigingen de meegereisde familie Veenma kon Sjoerd ook het 2e gedeelte het tempo goed vasthouden en wist zijn oude PR te verpletteren met maar liefst 9 minuten tot 1:19;19 ! Zou hem dat nog een keer lukken? Hij is in ieder geval van plan vaker een halve marathon te gaan lopen.

Trots vertrokken de Masters weer van uit Breda naar Leusden en Woudenberg.

rs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *