Indoor NK voor Cees en Willem

Willem de Ruijter en Cees Stolwijk, vertegenwoordigden deze keer de Altismasters bij het NK-indoor in Apeldoorn. Willem had zich ingeschreven op de 400 en 800 meter bij de categorie 50+. Hij is zich aan het voorbereiden voor de Europese kampioenschappen indoor in San Sebastiaan (Spanje). En in die voorbereiding paste deze kampioenschappen uitstekend. Cees laat dit jaar de internationale kampioenschappen aan zich voorbij gaan, omdat hij zich dit jaar weer wil richten op de marathon in Eindhoven. Maar zijn liefde voor de indoor, deed hem toch besluiten om naar Apeldoorn af te reizen.

Op zaterdag begon Willem met de 400 meter, ondanks de lichte blessure die hij aan zijn linkerbil had. Willem zette een mooie tijd neer van 63.15 sec en eindigde als vierde in zijn serie, net tekort voor een finale plaats. In de eindstand eindigde hij op de achtste plaats. Met zijn tijd staat hij nu wel als snelste genoteerd in de Altis allertijdenlijst voor mannen van 50 t/m 54 jaar. Op zondag kwam Willem weer in actie op de 800 meter. Hij werd zevende in zijn categorie in een tijd van 2.2017 min. Maar niet vergeten mag worden dat hij met zijn tijd zijn PR maar met liefst 8 seconde verbeterde.

Cees had zijn zinnen gezet op de 1500 meter. Hoewel zijn kuitblessure sinds 2 weken genezen was, vond hij het toch wel risicovol om zo snel na de blessure op de indoorbaan met spikes, deze 1500 te gaan lopen. Zullen de kuiten het houden dacht Cees nog vlak voordat hij startte. Omdat Cees het niet van zijn sprint moet hebben, wilde hij het tempo vanaf de start hoog houden om de sprinters te “vermoeien”. Gelijktijdig wilde hij de wedstrijd controleren, dus dan moest hij op de tweede of derde plek gaan lopen en dat deed hij dan ook. Helaas ging lag het tempo te laag dus hij voelde zich genoodzaakt om al snel de leiding te nemen. Zijn eindversnelling zette hij in na 1200 meter. In een tijd van 4.53.92 min passeerde hij de finishlijn en heroverde zijn titel van twee jaar geleden.

Omdat hij de andere morgen geen enkele reactie op zijn kuiten had, vond hij het verantwoord om toch de 800 meter te lopen. Hij veroverde op deze afstand wederom een medaille, maar dit keer een zilveren. Door zijn (te) snelle start kwam hij compleet verzuurd, in een tijd van 2.21.75min over de finish. Daarmee snoepte hij nog wel twee seconden van zijn eigen clubrecord af

Al met al 2 tevreden Altismasters na een weekend vol topsport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *