Marathon Amersfoort

 

(verslag: Hans Pieterse – tijden aangepast aan nieuw gepubliceerde tijden, nadat eerst de tijden van de verkeerde mat 100m voor de finish op de site stonden)

marathonamersfoort

Op zondag 7 juni verzamelden 14 Altis Masters zich in Amersfoort om deel te nemen aan verschillende afstanden van de Amersfoort Marathon. Rik, Marijn, Eefke, Robin, Ella en Vincent verdedigden de oranje club kleuren bij de clubcompetitie in Harderwijk en konden hierdoor niet meedoen in onze hometown.

In voorbereiding op het NK Masters op 13 en 14 juni werd door de meeste lopers besloten de 10 kilometer te lopen. Het zonnige en warme weer van 20 graden leek erg veel op het weer van de 2014 marathon van Amersfoort waardoor snelle tijden lastig zouden worden.

Na het inlopen verzamelden de Altis Masters zich bij de start om, met een kleine vertraging door het grote aantal inschrijvingen, na de knal van het startkanon aan de 10km te beginnen. De start was druk maar al vrij snel kon iedereen zijn eigen tempo lopen. Na 2.5 kilometer liep iedereen langs de Altis atletiek baan en werden we aangemoedigd door Mira en Frans die zich langs het parkoers hadden opgesteld.

Tjemme ging als snelte Altis loper van start en wist na 3.33 op de eerste kilometer het tempo goed vast te houden met lage 3.40’ers en als tiende overall te finishen met een nieuw PR van 36.40. Hij werd een minuut later gevolgd door Robert Jan (37.59) en Paul die met 38.02 zijn PR met 8 seconden verbeterde. Niet veel later volgde de vrouw in vorm Marina die met 38.47 de derde plek bij de dames met 11 seconden miste door een lelijke valpartij in de laatste kilometers.

Frank Schneiderberg had met 39.08 zijn beste prestatie van de afgelopen (post-hernia) jaren op de 10km en JanWillem kwam fraai ruimschoots onder de 40 minuten binnen in 39.37. Hierna volgde Izaak die met 40.40 ondanks kramp nog net Luc met 40.47 wist voor te blijven. Leo kwam binnen en 41.44 en Hans Pieterse finishte door het vergeten van zijn startnummer op een ander startnummer met een nieuw PR van 42.03 vlak achter Elly die drie minuten eerder mocht starten en eindigde in 45.06. Zij werd hiermee 16e bij de dames gevolgd door Paulien die als 21e bij de vrouwen eindigde met 46.05.

Na de finish verzamelden de tien kilometer lopers zich om de wedstrijd belevenissen te delen, uit te lopen en om de 5 km en halve marathon te zien finishen.

Foto NS Station Amersfoort
Even op de foto bij het NS Station Amersfoort tijdens het uitlopen

Als eerste kwam Sandra binnen op de 5km waarin ze erg knap als tweede eindigde met een tijd van 20 minuut 28 met een ruime voorsprong op de nummer drie bij de dames.

Raymond wist de halve marathon als derde man (en vierde overall) af te sluiten in een hele mooie tijd van 1:21.15 (stuivertje wisselen met Erben Wennemars na de nieuwste tijdwaarneming omdat Erben de laatste 100m iets langzamer aflegde).

Al met al een zeer geslaagde en zonnige loop ter voorbereiding van het NK de week erna. De dag kon niet meer stuk toen bleek dat Altis zich in Harderwijk had gehandhaafd in de tweede divisie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *