Marathon van Rotterdam


Vandaag liepen Hans van Dijk en Robert Jan de Kraker de marathon van Rotterdam in respectievelijk 3:04:58 en 3:05:20 en ook Mira Blokland liet van zich horen, zij liep de 10KM in een nette tijd van 43:38.

Het was weer een prachtig en indrukwekkend feest! Met 10 000 man meezingen met Lee Towers op de Coolsingel, terwijl de TV-helicopter boven je hoofd vliegt. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers/fans langs de kant ( waaronder Atty van Dijk en Rita Ahlers, maar ook Jaap Vallentgoed, Jan Willem Nieboer, Peter Mensen, Peter en Juul de Moel, Mieke Huberts, Maarten Lut e.v.a.), tientallen bandjes, duizenden vrijwilligers bij de vele water-, isostar- en sponsposten, ongelooflijk wat een professionele organisatie!

En dan natuurlijk dat ongeëvenaarde parcours met de Coolsingel, de Erasmusbrug, de Kuip, Ahoy en Zuidplein, de Blaak, het Kralingse Bos en Plas en weer terug naar een oorverdovende finish op de Coolsingel.

Het weer was helaas niet ideaal, beetje warm en een flinke bries zo her en der. We hadden allen ambitieuze plannen gemaakt met schema’s van resp. 4 05/km (Robert Jan), 4 15/km (Hans), 4 30/km (Jasper) en 5 00/km (Ron). Zoals gebruikelijk hielden we die schema’s de 1ste helft wel aan, maar lukte dat in de 2de helft toch niet meer. Rondom de Kralingse Plan begonnen de benen de vermoeidheid wel te voelen, bij mij vooral de hamstrings (mijn zwakke plek). Atty croste ondertussen met de metro het parcours in de rondte en kon ons dus na 2,5 km, 13 km, 22 km, 29 km en 40 km doorgeven hoe groot te schade was….
Ik had daarbij dit jaar het geluk dat ze mij bij 40 km kon melden dat Robert Jan maar 200 meter voor me lag. Dat maakt nog even wat extra laatste krachten in me los met als resultaat dat Robert Jan en ik hand in hand over de finish gingen! ( die finishfoto ga ik zeker kopen, deze finish zal ik me de rest van mijn leven herinneren, net zoals de finish in Essen in 1988, toen ik hetzelfde flikte met Harry van Brummelen van Pijnenburg…)

Uiteindelijk zijn we er allen als professionele marathonlopers in geslaagd om op een goede wijze en zonder problemen de finish te halen, weliswaar moe en niet helemaal tevreden met de tijden, maar verder toch met een voldaan gevoel dat we dit weer mee hebben mogen maken.

De resultaten staan in de bijlagen en worden hieronder nog even samengevat:
Hans, 3:04:58, 5e bij de M55 ( 3e Nederlander) en 447e in totaal
Robert Jan, 3:05:20, 67ste bij de M45 en 446e in totaal
Ron, 3:34:42, 59e bij de M55 en 1641e in totaal
Jasper, 3:34:47, 290ste bij de M40 en 1601e in totaal.

Ron komt met deze tijd in de 10bestenlijst van de M55, Cees ,op de 10e plaats met een dik PR!
Ik vermoed dat de tussen tijden van Ron en mij (en misschien die van Robert Jan) ook in aanmerking komen voor de 10bestenlijst op de 25 en 30 km?

Tenslotte heb ik natuurlijk weer een verbeterpuntje ontdekt bij de analyse van mijn gegevens: mijn gemiddelde HR was slechts 148, dus een beetje te laag. Mijn anaerobe drempel zit bij 157, dus ik denk dat ik in Eindhoven wat sneller ga starten met een HR van 152 of zo, dan zit de 3 uur er waarschijnlijk wel in….

Groetjes,
Hans van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *