Marikenloop Mira & Elly

Met de tweede prijs bij de dames Eemmeerestafette wedstrijd nog in de benen stonden we de volgende dag om 8.45 op het station om naar Nijmegen te gaan voor de Marikenloop. We hoopten dat door het fietsen naar het station de benen wat beter aan zouden gaan voelen. Hoe dichter we met de trein bij Nijmegen kwamen, hoe meer vrouwen in de trein. Ondanks onze benen waren we van plan een goede tijd te lopen. Mira wilde wel onder de 21 duiken, ik onder de 22 minuten. Bij de baancompetitie had ik mijn eerste wedstrijd na anderhalf jaar weer gelopen en kwam ik 22.10 over de streep.

Na de ontvangst in de VIP room! door Herman Wegerif hebben we het laatste stuk van de finish verkend tijdens het inlopen. Wel wind, maar geen regen en de weg die een beetje afloopt.

Rustig dribbelend tussen alle vrouwen en supporters zijn we naar het startvak gelopen. Er stond wat wind en het weer was een beetje somber maar het was warm genoeg voor een singlet en korte broek. Het merendeel van de deelneemsters deden mee aan de gezamenlijke warming-up. Alleen in het rode startvak waarin wij stonden niet. Hier stonden de snellere loopsters die direct achter de uitgenodigde toploopsters mochten starten. We waren met z’n allen niet naar de muziek gericht maar naar de kant waaruit we meegenomen zouden worden naar de start. Het was een gezellig en sfeervol geheel. Daar ging het hek open en we mochten naar de start waar de toploopsters al klaarstonden. Het startschot klonk en weg waren we. Bijna direct na de start gingen we rechtsaf en liep de weg vol met aanmoedigende toeschouwers omhoog.

Mira:
Ik liep tussen de oudere maar vooral ook jonge meisjes in en voelde me ontspannen. Vrij snel liep ik in mijn eigen ritme en haalde wat vrouwen in. De eerste km doorkomst ging in 4.03 minuten. Dat gaf me een goed gevoel, nu proberen dat tempo vast te houden, dat lukte vrij aardig 2e km tijd ging in 4.07 minuten. Onderweg werd er AA en water aangeboden maar dat was voor mij niet nodig, gewoon doorlopen en proberen het tempo vast te houden. Naar rechts het bos in, mooi bos ondergrond, even geen asfalt en sowieso is door het bos lopen altijd leuk. Het was een beetje modderig met hier en daar wat plassen maar goed te lopen. Daar was het 3e km punt. Mijn doorkomsttijd heb ik niet goed kunnen zien. Een paar passen er voorbij merkte ik dat mijn veter los was gegaan. Totaal verrast was ik. Dat is me ooit alleen één keer in het begin van mijn loopcarrière overkomen. Daarna in al die jaren nooit meer. Tja toch maar even stilstaan en heel snel proberen te strikken. Direct werd ik door een aantal loopsters ingehaald. Daardoor heb ik mij niet door uit het veld laten slaan (ik baalde natuurlijk wel even) maar geprobeerd het ritme terug te vinden en door te lopen. Stuivertje gewisseld met een andere dame. Toen we het bos uitkwamen haalde zij mij weer in. Ik kon niet inschatten hoe oud ze was dus ben ik de strijd aangegaan. Op het lange stuk rechte weg asfalt vol met toeschouwers kwam het eind in zicht. De microfonist kon je horen praten. Nog even volhouden, de rotonde lopen het is nu nog maar 200m. Direct zette ik een eindsprint in om de andere dame er uit te lopen (dat is gelukt) en daardoor haalde ik ook nog een aantal andere met name jongere loopsters in. Na de finish blijkt mijn netto looptijd 21.03 minuten te zijn en dankzij onze VIP behandeling hoorde ik vrij snel dat ik 4e in de 45+ categorie geworden ben ☺.

Elly:
Ik dacht eerst meteen achter Mira aan te gaan, maar zij ging me veel te snel weg. Ik kom wat langzamer op gang. Maar de benen voelden weer goed, dus dan maar focussen op de vrouwen voor me. Als snel zag ik Mira helemaal niet meer, ondanks het oranje shirt. Maar dan op 3,5 km krijg ik ineens Mira weer in het vizier. HUH? Ga ik ineens zo hard?
En dan is 5 km ook maar eigenlijk een klein eindje want ineens ben ik de 4 km voorbij en sprint ik naar de finish. Ik verbaas me altijd als ik de tijdklok bij de finish zie, hoe snel die seconden weg tikken. Maar ik heb een heus PR met 21.44 en derde in mijn categorie 55+. Mooie voorbereiding zo voor de NK baan 5000 meter 9 juni.

In VIP room belt Herman met Maarten Krol en horen we dat Mira de vierde plaats heeft en Elly de derde. Maar ook dat Susan Kuiken een parcoursrecord heeft gelopen met 15.43!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *