Nederlands record 4×800 meter M55

Nederlands Record Estafette

Afgelopen weekend (26 september 2015) organiseerde AV startbaan uit Amstelveen zoals elk jaar weer de NK estafette, afgekort NEK. Ik ( Willem ) werd 2 weken geleden via verschillende kanten benaderd om een 800 meter te lopen in een nationaal samengesteld team. De eerste kwam via Facebook van Stan Spangenberg. De tweede van clubgenoot Marcel Scholten. Het betrof dezelfde estafette.
Nou vind ik het altijd super om team prestaties te leveren, dus mij kan je er voor wakker maken.
Na enig overleg met het thuisfront besloot ik mee te doen, ik ben op dit moment namelijk helemaal niet fit genoeg voor zo een uitdaging.
De voorpret was al erg leuk, zo werd er op Facebook en Whatsapp veel gelachen en besproken.
Uiteindelijk was dan zondag de dag dat het ging gebeuren.
Marcel en ik reisden samen naar Amstelveen , Stan en Johan (Smet) kwamen ruim op tijd voor de opwarm rondjes. Er werd heel wat heen en weer gekletst en gezellig informatie gedeeld. Voor de start nog even met het stokje geoefend en om kwart over 3 ging het los!
Het was een mooie sfeer, beetje gespannen maar ook zekerheid van het kunnen! In 9:43.61 werd een mooi Nederlands record (M55) gelopen.
Ik vond het super!
Dat ik dan in een Nationaal team dat mag doen. Wat een toplopers had ik om mij heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *