Nederlands record – en niemand had het door


Bij de Gooi&Eemland instuif in Amersfoort op 8 september waren alle ogen gericht op de recordpoging van Nicole Weijling (AV Trias) om het NR op de 2000m bij de V45 te verbeteren (en dat lukte). Martien van der Hoorn (AV De Spartaan) maakte op de 2000m steeple (M60) indruk met een Europees record.

En tussen al dat recordgeweld trachtten enkele Altis Masters op de 2000m vlak hun eigen records te verbeteren, de 10bestenlijst aan te vullen of sneller te zijn dan een meisje C. Zo heeft Marina zich op de 4e plek bij de senioren genesteld, is Paulien de nieuwe recordhouder bij de V35, Mira bij de V45, Frans bij de M40 en Marijn bij de M45. Ruim voor die race werd gelopen vond er ook een 2000m steeple plaats. Eefke ging in een klein veld (een handvol deelnemers) eigenlijk volkomen solo de strijd met de balken en de waterbak aan.

Mira, Paulien, Zeger en Frans probeerden Eefke bij de waterbak moed in te roepen terwijl Jan Willem Nieboer ons met zijn camera voorzag van superslomo herhalingen. Eefke finishte in 8.38, wij konden ons gaan voorbereiden op een race zonder obstakels. Eefke was tevreden, en vrij nuchter na haar race. Had eigenlijk een 3000m steeple willen lopen. Okee dan.

En dan blijkt dus achteraf dat in de recordboeken het Nederlands Record 2000m steeple V35 al sinds 2001 op 8.50 staat. ‘Onze’ Eefke heeft op de 2000m steeple een tijd gelopen die zo’n 12 seconden sneller is dan het oude record. De Altis Masters zijn dit weekend, naast het NR van Cees op de 30 km, dus nog een tweede NR rijker!

Frans Rinsema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *