PR feest tijdens Zevenheuvelenloop!

De jubileumeditie van de Zevenheuvelenloop is een enorm succes geworden voor de grote delegatie Altis Masters. Bijna iedereen liep een persoonlijk record. Kanjer Cees Stolwijk wist bovendien het parcoursrecord (M60+) dat stond op 55:09 te verpulveren en snelde naar een super tijd van 54:30. Alleen de ‘jonkies’ Rik Wolswinkel (51:24), Sicco Bus (53:33) en Sjoerd Veenma (54:14) wisten Cees achter zich te houden.

De Altis Masters verkeren in goede vorm en dat lieten ze weten ook tijdens de prachtige en soms pittige 15 km lange Zevenheuvelenloop. Eerder dit jaar werd in deze regio als eens een succesvol trainingsweekend gehouden. Dat moest nu zijn vruchten afwerpen. En dat gebeurde ook. Vanwege het strakke reisschema dat Cees had opgesteld, zaten de eersten zaten al rond 09:00 uur in de trein. Vincent was te laat met inschrijven maar wist via een achterdeur toch nog een startbewijs te bemachtigen. Hij mocht zelf met schaatskampioen Erben Wennemars op de foto. Na een bakkie koffie en even lekker loslopen in Kronenburg park werd het om 13:00 uur dan echt tijd om te starten.

Na de knal van Haile Gebrselassie ontpopte zich een prachtige wedstrijd. De omstandigheden waren prima. Weinig wind en een graadje of 8. De Altis Masters snelden soepel over het pittige parcours en daagden elkaar flink uit. Naast de vier eerder genoemde heren bleven ook Frans Rinsema (54:53), Robin van de Mast (55:58), Hans van Dijk (56:14), Izaak de Bruijne (56:43), Robert-Jan de Kraker (56:46), Nico van de Berg (57:22), Vincent Sloterwijk (58:10) en Marco Klapwijk (59:55) dik onder het uur.

Ook de dames liepen in het kielzog van de heren snelle tijden. Ilonka van de Hengel was met 1:01:28 de snelste. Gevolgd Paulien Rinsema (1:05:35) en NK marathon kampioene Elly Visser (1:06:03). Ella Witjes, net terug uit Nepal, finishte in 1:10:31

De Altis Masters die niet meededen (maar wel trainden in den Treek) werden direct via Facebook en twitter op de hoogte gebracht van de mooie tijden. Dat leverde leuke reacties op. “hebben jullie afgesneden?” Volgende keer maar gewoon meegaan want ook de evaluatie in cafe Van Buuren was reuze gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *