Prachtige prestaties bij WK indoor Boedapest

Ceest Stolwijk over de prachtige prestaties maar ook teleurstellingen tijdens WK-indoor in Boedapest.

Met maar liefst zeven atleten was Atis vertegenwoordigd bij de wereldkampioenschappen indoor atletiek in Boedapest. De kampioenschappen kenmerkte zich deze keer door het grote en sterke deelnemersveld. Ruim 3800 atleten waren actief op de loop- en technische onderdelen in de twee indoorhallen. Daarnaast vond de WK-cross en halve marathon in hartje Boedapest plaats. Namens de nederlandse equipe, droeg Altismaster Ron van Megen de vlag tijdens de openingsceremonie.

Bij de altismasters waren naast euforie ook teleurstellingen te verwerken. De grootste teleurstelling was er ongetwijfeld voor onze trainer Marijn Michels. Hij kwam als kanshebber voor een finaleplaats bij de 400 meter. Helaas moest hij tijdens de series na 50 meter met een hamstringblessure uitstappen.

Hoe anders waren de gevoelens bij Willem de Ruijter (50+). Op drie onderdelen was hij actief. Bij de 3000 meter dook hij voor het eerst onder de 10 minuten (9.58). Met dit PR had hij zijn eerste doelstelling bereikt. Op de 1500 meter liep Willem een ijzersterke race. Hoewel hij de finale niet wist te bereiken, zette hij wel een, ook voor hemzelf, een onverwacht snelle tijd neer. Met 4.37 verbeterde hij zijn PR met 7 seconden. Hij eindigde op de 17de plek. Tenslotte eindigde Willem als 13de bij de cross in een tijd waarmee hij dik tevreden was.

Ook grote tevredenheid bij Marcel Scholten (50+), met name over zijn 800 meter. Hij behaalde tot zijn verrassing een 8ste plek in de finale en verbeterde zijn persoonlijk record met 4,5 seconde. Hij heeft hiermee het clubrecord in bezit. Ook op de 400 meter wist hij zijn PR iets aan te scherpen. Echter de finale wist hij niet te bereiken.

Hans van Dijk (55+) kreeg enkele dagen voor het WK te kampen met een lichte griep. Hij voelde zich verre van optimaal toen hij aan de start verscheen van de 3000 meter. Hij moest genoegen nemen met een 13de plaats in een voor hem tegenvallende, maar verklaarbare tijd van 10.33. Enkele dagen later deed hij het een stuk beter op de 1500 meter. Hij wist zich te plaatsen voor de finale. Echter in de finale stapte hij uit omdat zijn lichaam te weinig energie meer had om een voor hem acceptabele prestatie neer te zetten. De griep had teveel gevraagd van zijn lichaam.

Ron van Megen die in dezelfde categorie de 1500 meter liep, verbeterde welliswaar zijn persoonlijk record, maar een finaleplaats zat er voor Ron niet in. Bij de 3000 meter bleef Ron ver van een PR verwijderd. Hij was teleurgesteld over zijn matige tijd en had hier geen verklaring voor. Op de slotdag liep Ron de halve marathon. Hij liep deze ter voorbereiding van de marathon in Rotterdam over twee weken. Hij heeft genoten van de loop en kon zonder moeite zijn schema volgen. Tevreden passeerde hij de finishlijn.

Teleurstelling was er bij Cees Stolwijk(60+) op de eerste dag toen hij de serie 800 meter liep. Hij stapte na 350 meter uit, vanwegende een opkomende blessure aan zijn hamstring. Twee behandelingen bij de fysiotherapeut deden wonderen want drie dagen later wist hij een vierde plaats te behalen op de 3000 meter in een persoonlijk record (10.08). Hoewel de blessure nog steeds voelbaar was durfde Cees het ook aan om de 1500 meter te starten Hij wist zich te plaatsen voor de finale met een tijd van 4.52. Vol zelfvertrouwen begon hij in een hoog tempo de finale. Hij eindigde als zesde in een tijd van 4.42. Hij verbeterde hiermee zijn PR met ruim een seconde.

Tenslotte Harald Gijtenbeek. Hij kwam voor kogelslingeren en gewichtwerpen. Hoewel hij geen PR wist te behalen, wist hij zich wel te plaatsen voor de finale kogelslingeren. Met een 8ste plaats en een mooie worp, toonde Harald zich uiterst tevreden. Op de laatste dag kwam hij in actie bij het gewichtwerpen. Harald had zijn dag niet. Hij kwam niet tot een prestatie waar hij tevreden mee kon zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *