Supertijden en een Altisfeestje op de Vliegbasis in Soesterberg

(verslag: Rik Wolswinkel)

Een grote delegatie van de AltisMasters stond afgelopen zondag aan de start bij de Run4Water op de vliegbasis in Soesterberg. Onder prachtige, zonnige omstandigheden werden er veel PR’s gelopen. Bij de 10km twee podiumplekken en bij de 5km zelfs twee overwinningen.

Milou,Paulien en Maxime werden respectievelijk 3e, 6e en 12e bij de dames op de 10km. Voor Milou een megaverbetering (zo’n 4 minuten) van haar PR naar maar liefst 40:46. Paulien was eerst druk met aanmoedigen van haar dochters en liep vervolgens zelf weer keurig onder de 45 minuten. De kersverse “master” Maxime (2 weken geleden nog een PR bij de marathon van Amsterdam) stond alweer aan de start en zo snel na de marathon wist ze een knappe twaalfde plek in de wacht te slepen.

Sjoerd finish

Bij de mannen kon Sjoerd lang mee strijden voor de overwinning. Uiteindelijk moest hij na 6km de winnaar laten gaan en werd knap 2e in 35:36 . Robert Jan leek wel de haas van Nicole Philippens op weg om een 36’er te lopen. Na een zware week (net zaterdag terug uit Kuala Lumpur), marathon Amsterdam in de benen van net 2 weken geleden toch een hele knappe 36:57. Goed voor een 7e plaats overall.

Nicole-en-RJ

JanWillem kreeg na het 5-jarig jubileum van RW-Amersfoort vleugels en in een spannend duel met Robin wist JW dit te winnen in 37:33 maar voor Robin ook een hele goede tijd van 37:38. Rubert is weer op goede weg en liep volgens plan en was dus met 38:38 ook dik tevreden. Tijden goed voor de 8e, 9e en 11e plak. Justin wist zijn tijd van de Maliebaanloop niet te evenaren maar met 39:22 wel in de top 15. Luc leek lang voor Milou te finishen maar werd voor de finish door haar voorbij gestoven en liep 40:54. Marcel wilde eindelijk eens een gecertificeerde 10km lopen om in de 10-bestenlijsten te komen, missie geslaagd 41:30 en een 27ste plek. Leo liep hier net achter en kwam na 42:05 over de finish.

Charlotte Finish

Bij de 5km was Charlotte oppermachtig. Ondanks een zwaar trainingsweekend inclusief een Halloween run knalde ze als toetje er even een 19:11 uit op de 5km.

Rik finish

Rik liep ook de 5km. Al vroeg in de race bleek dat hij geen concurrentie had en mistte de motivatie om er een snelle race van te maken. Met 17:10 kwam Rik voldaan als winnaar over de finish.

Beide winnaars van de 5 km hebben ook een mooie zweefvlucht boven de vliegbasis om naar uit te kijken.

De oud Altis-leden Nico van den Berg en Roeland van de Waerdt ( heeft weer een keer mee getraind en maakt mogelijk weer zijn rentree bij Altis) liepen respectievelijk 39:28 en 38:58.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *