Sylvestercross

Eigenlijk had ik er niet eens over nagedacht, zo vanzelfsprekend leek het. Wat doet een Altis-master op oudejaarsdag? Starten op de Sylvesterloop. Logisch. Uiteraard in de wedstrijd. Dus daar sta ik begin van de middag, 31 december 2013 in Soest.

Eerst “onze” mannen aanmoedigen. Sicco, Vincent, Robert-Jan en Mark lopen de PK Mastercross over 8 km en laten zich van hun beste kant zien. Rik loopt heel verrassend de korte cross. Na de finish van Rik mag ik naar de start van mijn 6 km. 3 rondes van 2 km. Tot mijn verbazing staan daar Prominenten, Masters, Meisjes A, Neo-senioren en de nationale seniorentop aan de start. Iedereen start gelijk. Oeps… Sta ik ineens tussen Adrienne Herzog, Sifan Hassan en Almensh Belete. Wat doe ik hier? Waar zijn mijn Altis-maatjes? Van top tot teen in Altis-Masterkleding gestoken begin ik toch wat zenuwachtig te worden. Dan maar de doelen bijgestellen tot: a) niet laatste worden, b) niet gelapt worden.

Gelukkig is het parcours lekker zwaar. Helaas geen balken en waterbak, maar de heuveltjes, mul zand en boomwortels maken veel goed. Onder ideale weersomstandigheden heb ik 6 km genoten. De uitslag: 17e Master (van de 32) en al ruim in de 3e ronde toen Sifan Hassan finishte. Mijn sportjaar 2013 eindigt zoals het was, bizar maar mooi. Met een nationaal record V35 op de 2000m steeple, een bronzen (ploegen) medaille op het NK cross en starten met de prominenten in de Sylvestercross. Het moet niet gekker worden in 2014…..

Eefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *