Willem op EK Masters non-stadium Portugal

verslag: Willem de Ruijter

Op voorhand had ik een medaille voor een team 55+ bedacht en was gaan lobbyen in de hardloop kring, er zijn snelle 55-ers in Nederland en ik had bedacht dat als er 3 zouden meedoen we grote kans zouden hebben.willem
Gelukkig was er één al erg snel overtuigd. De derde bleef echter uit waardoor wij als 55-ers in de 50-ers mee moesten doen.
In Monte Gordo, een soort Nederlandse , grijze enclave in de Algarve van Portugal, was dit jaar de Europese kampioenschappen Masters non stadium.
Ik had me ingeschreven voor de 10 km en de speciaal georganiseerde estafette cross.
Op vrijdagavond met een temperatuur van 28 graden Celsius klonk na veel gedoe het startschot een half uur later dan gepland.
Twee ronden van 5 km over een rechte asfalt weg met een haarspeld turn.
Ik had me voorgenomen nu eens niet hard weg te gaan, mede omdat het parcours stijgend was. Stabiel liep ik de eerste ronde in 18.33, maar in de 2e ronde voelde ik de hitte in mijn lijf en liet ik – onder dwang van de zon – het tempo iets zakken.
Wat verlangde ik naar de finish. Zo zwaar en heet. De eindtijd was 38.18 en ik was niet ontevreden over de uiteindelijke 16e plaats ( van de 44 ).
Op zaterdag was de cross, mijn favoriete onderdeel van het hardlopen.
Een team met één 50-er en twee 55-ers was het geworden.
We liepen echt heel goed en strak op het crossparcours van 2 km waar we ieder 2 ronden liepen .
Op een bospad met veel glooiingen en een hele steile klim in de felle zon om 11 uur in de ochtend. Al strijdend tegen de Portugezen en de Ieren. Uiteindelijk wel de Duitsers verslagen maar de Zwitsers zaten er nog tussen. We waren dus 4e geworden.
Wat ik voorspeld had was waar geworden: als er een derde 55-er voor Nederland had mee gedaan, hadden we gewonnen. Want in de 55 + categorie won Groot Britannië ruim 2 min achter ons samengesteld team.
Samengevat: ik lag op goud koers, was de snelste 55er, maar mistte een team/leeftijdgenoot, dus uiteindelijk was de 4e plek het resultaat.
Het was genieten van de mooie omgeving en het weer, de wedstrijden en de competitie.
Volgend jaar maar weer doen. willem2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *