Zo nu en dan

Zo nu en dan doet Rik wel eens wat anders dan de gemiddeld de hardloper.rik

In 2007 werd Rik getipt over de jaarlijkse klompenrace in Rouveen georganiseerd door het comité Zonuendan. Website:  www.Zonuendan.com.  Comité Zonuendan bestaat uit een groep dorpsgenoten, die de lokale plattelandscultuur wil promoten en cultureel erfgoed wil behouden.

Vanaf 2007 loopt Rik jaarlijks mee en na 6x deelname met als eindresultaat meerdere malen in de top 4.  In 2013 voor Rik de 7e keer dat hij meedeed was het zeer succesvol, eindelijk jaren voor geknokt en de eerste overwinning op houten klompen.

Dit jaar dus de titel en tevens wisseltrofee proberen te verdedigen. Dat klinkt eenvoudiger als het lijkt. De regiolopers uit Rouveen lopen vaker op klompen en kunnen hier goed mee om gaan. Met een snelheid van 15km per uur doe je enkel mee als vulling van het deelnemersveld. Duidelijk het moet hier dus echt hard! Waar Rik in het verleden er nog wel eens een paar biertjes wegtikte voor de wedstrijd besloot hij dit maal dezelfde aanpak als in 2013 te hanteren geen drank vooraf alleen maar achteraf.

De start is jaarlijks om 24:00 op een datum tussen Kerst en Oud & Nieuw. Het thema voor dit jaar is bij de klompenrace Komp veur de bakker.

Het startschot wordt gegeven d.m.v. carbid schieten met een melkbus. Bij de start was Rik slecht weg na een paar honderd meter lag hij op de +/- 15 plek met voor hem nog een snelle dame. In 2013 won Rik nog met 8;59 maar dat het dit jaar veel sneller moet om in de buurt van het podium te komen was wel duidelijk. Zo nu en dan start je wel eens te langzaam en dan besluit je het tempo flink op te voeren. Na zo’n 1500 meter opgeklommen na de 5e plek met slechts enkele meters achter de koploper. De laatste kilometer kon nog 1 loper werden ingehaald maar werd terrein verloren op de top3 waardoor een podiumplek er dit jaar niet in zat.

Uitslag eerste 4 lopers.

1 Henri Visscher 8:06
2 Ruud Veerman 8:07
3 Ronald Haasjes 8:15
4 Rik Wolswinkel 8:24

Overige uitslagen :  http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2014123021420

En ondanks de 4e plek vertrok Rik na deze geweldige wedstrijd moe maar voldaan in de late uurtjes weer huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *